ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

N. Παπαθανάσης: Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away

N. Παπαθανάσης: Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away

Διευκρινίσεις για το πως θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away έδωσε σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι θα τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ θα απαγορεύεται η είσοδος στα εμπορικά καταστήματα.

Μιλώντας στο Real Fm και ερωτηθείς για τη λύση του click away που -όπως όλα δείχνουν- έχει επιλεγεί για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως το μέτρο προϋποθέτει ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας και έκδοσης του σχετικού παραστατικού αγοράς με το οποίο μάλιστα ανά χείρας θα πηγαίνει ο καταναλωτής στο φυσικό κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν. Εννοείται πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδός του καταναλωτή στο κατάστημα, τόνισε.

Ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν με click away αν και άφησε να εννοηθεί πως η αγορά θα επανεκκινήσει κατά τα πρότυπα του Μαρτίου και πως το μέτρο των sms θα εξακολουθήσει να ισχύει. Για την εστίαση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Όσον αφορά τα κομμωτήρια ανέφερε ότι θα ανοίξουν για «περιορισμένες δραστηριότητες» και με αυστηρά μέτρα προστασίας, 

Το άνοιγμα της αγορά θα γίνει με προσεκτικά βήματα, τόνισε ο κ. Παπαθανάσης υπογραμμίζοντας τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την αυξημένη πληρότητα στις ΜΕΘ, ενώ ερωτηθείς για τη διάσταση απόψεων μεταξύ των επιδημιολόγων επισήμανε ότι η απόφαση της επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ την πολιτική απόφαση -η οποία θα ανακοινωθεί σε λίγο- ελήφθη από τον πρωθυπουργό.