Ν. Παπαθανάσης: Δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο οριζόντιο lockdown

Ν. Παπαθανάσης: Δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο οριζόντιο lockdown

Το ενδεχόμενο ενός δεύτερου οριζόντιου lockdown απέκλεισε την Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος αναφερόμενος στις συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού στην οικονομία και τον τουρισμό τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την θωράκιση των θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως «δεν πρόκειται να γίνει ξανά οριζόντιο lockdown», ενώ σημείωσε πως «η κυβέρνηση ευελπιστεί πως δεν θα πατηθεί φρένο στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως ήδη ο τομέας του λιανικού εμπορίου βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρονιά, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε πως τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας στα εμπορικά καταστήματα τηρούνται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. 

Παρόλα αυτά, ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε πως περιοχές της χώρας που στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό όπως η Πλάκα, δεν έχουν βρει ακόμα τον βηματισμό τους, αλλά ούτε αναμένεται να φέτος να βρεθούν στα ίδια επίπεδα με το 2019.

Ο κ. Παπαθανάσης, τέλος, αναφέρθηκε και στην προοπτική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ταυτόχρονα θωράκισης των θέσεων εργασίας, ενώ υπογράμμισε ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σχετικά με τη στήριξη προς την Ελλάδα.