Ν. Παπαθανάσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια

Ν. Παπαθανάσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικό lockdown και νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σημειώνοντας πως «υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως «η κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο, είναι μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση… Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση», τόνισε. 

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως ουσιαστικά από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους στα μπαρ, «δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά, ενώ και για τους καθημένους υπάρχουν κανόνες αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου», πρόσθεσε. 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι «με την πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για 15 μέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή». 

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως «τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό lockdown μπορεί να υπάρξουν, όχι όμως οριζόντιο», για να προσθέσει πως «δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις».