Ν. Νικολόπουλος:«Ποτέ και για κανένα λόγο η χρήση του ονόματος Μακεδονία»

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, 11:50
-A +A
Ν. Νικολόπουλος:«Ποτέ και για κανένα λόγο η χρήση του ονόματος Μακεδονία»

Τη διαφωνία του για τη συμφωνία «που κοινοποίησε η κυβέρνηση και την αποδοχή του όρου "Μακεδονία"», εξέφρασε από βήματος της Βουλής, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος -ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:« Ποτέ και για κανέναν λόγο σύνθετη ονομασία, ποτέ και για να κανέναν λόγο χρήση του ονόματος "Μακεδονία" ή παραγώγου του από τα Σκόπια. Κατά συνέπεια, απορρίπτω πλήρως τη συμφωνία και τη θεωρώ ως "όχημα" ενός νέου αλυτρωτισμού που θα ξεπηδήσει στο μέλλον κατά της χώρας μας και αυτή τη φορά θα εδράζεται στην αποδοχή από την πλευρά της Ελλάδας, της "Μακεδονικής εθνότητας" και της "Μακεδονικής γλώσσας". Και γι’ αυτό θα είναι πολύ πιο έντονος, επιθετικός, αλλά και παρεμβατικός στη διεθνή κοινότητα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα Σκόπια, με ελληνική σφραγίδα, θα έχουν γίνει και μέλος του ΝΑΤΟ. Η Μακεδονία, ιστορικά, πολιτισμικά, εθνικά, είναι μία και μόνο Ελληνική».  

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε: «Διαπιστώνω ότι η πολιτική και κοινοβουλευτική διαχείριση που γίνεται επί του θέματος, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι τουλάχιστον αφελής για να μην πω ότι μπορεί να είναι έως και ύποπτη, διευκολύνοντας τελικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας. Δημοσίως έχω πει πολλές φορές, τις τελευταίες ώρες, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν πραγματικά εννοεί όσα λέει και αν πραγματικά θέλει να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία και να αλλάξει τη ροή των εξελίξεων, έχει στα χέρια του το ύστατο θεσμικό όπλο: Να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας».  

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος αναφερόμενος στο αν θα ψηφίσει ή όχι την πρόταση δυσπιστίας είπε: «Σκέφτηκα και ξανασκέφτηκα τι πρέπει να πράξω, ποια απόφαση να πάρω, τι να ψηφίσω. Πως μπορώ με την ψήφο μου να στηρίξω μία κυβέρνηση που σε λίγες ώρες θα υπογράψει μία συμφωνία που θεωρώ εθνικά και πατριωτικά εγκληματική; Αλλά και πως μπορώ να στηρίξω μία πρόταση μομφής, που έχω την άποψη ότι χρησιμοποιείται μόνο ως προκάλυμμα καπνού; Προφανώς, δεν μπορώ να κάνω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να είμαι εκεί έξω, μαζί με τον λαό. Στους δρόμους και στις πλατείες. Εκεί που θα ανεμίζουν οι σημαίες της Ελλάδας και τα εμβλήματα της Μακεδονίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 21/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα