Ν. Μηταράκης: Επίσκεψη στα ΚΥΤ προσφύγων - μεταναστών Σάμου και Λέσβου

Ν. Μηταράκης: Επίσκεψη στα ΚΥΤ προσφύγων - μεταναστών Σάμου και Λέσβου

Διαδοχικές επισκέψεις στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε Σάμο και Λέσβο πρόκειται να πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή (19/1) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Εμμανουήλ Λογοθέτη, Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και τον Κωνσταντίνο Κωστάκη Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού.

Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο, μετά την άφιξή του στο ΚΥΤ της Σάμου, ο κ. Μηταράκης θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί από την αρμόδια Διοικητή του κέντρου και από εκπροσώπους της Υπηρεσίας Ασύλου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη και την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας. Κατόπιν, ο κ. Μηταράκης θα επισκεφθεί το νέο ΚΥΤ Σάμου και στη συνέχεια θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το κλιμάκιο της κυβέρνησης υπό τον κ. Μηταράκη, εν συνεχεία μετά το μεσημέρι αναμένεται να μεταβεί στη Λέσβο. Στην πρωτεύουσα του νησιού, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη και φορείς του νησιού. Ακολούθως, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη  Μόρια και θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εκεί από τον διοικητή του κέντρου.