Ν. Κοτζιάς: Μια ελεύθερη ενιαία Κύπρος είναι πάντα ο στόχος μας

Ν. Κοτζιάς: Μια ελεύθερη ενιαία Κύπρος είναι πάντα ο στόχος μας

Μια ελεύθερη ενιαία Κύπρος είναι πάντα ο στόχος μας, δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς μετά την συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Έχουμε συμφωνήσει από το κοινό ταξίδι που κάναμε στη Μέση Ανατολή να συγκροτήσουμε μια Γραμματεία των τριμερών σχηματισμών, ασφαλώς με έδρα την Κύπρο, κάτι που θα ενδυναμώσει τον γεωπολιτικό της ρόλο» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιθυμία μας είτε για επανάληψη των συνομιλιών, είτε για επίλυση του κυπριακού. Κι αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις», είπε από την πλευρά του ο Ν. Χριστοδουλίδης.

 

Σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στην επίσημη έναρξη των εργασιών της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει στο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων στην Κύπρο, με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Βρετανίας, Μεβλούτ Τσαβούσουγλου και Τζέρεμι Χαντ.

Το βράδυ θα παρακαθίσει στο Διατλαντικό δείπνο που παραθέτει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στους ομολόγους του της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ