Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Δυτικών Βαλκανίων

Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Δυτικών Βαλκανίων

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία, οι διατλαντικές σχέσεις και τα Δυτικά Βαλκάνια συζητήθηκαν στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε για την Μέση Ανατολή την ανάγκη «να επιμείνουμε σε μία πολιτική ειρήνης» ενώ για τα Δυτικά Βαλκάνια υποστήριξε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των κρατών αυτών.

«Χθες και σήμερα είχαμε την Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Συζητήσαμε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία. Υπογράμμισα την ανάγκη να επιμείνουμε σε μία πολιτική ειρήνης που να διασφαλίζει με πραγματικά μέτρα, τα οποία όμως δεν υπάρχουν ακόμα, την επιστροφή των προσφύγων» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στη δήλωσή του μετά το πέρας των εργασιών της Άτυπης Συνάντησης «Gymnich» των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Κουβεντιάσαμε για τις διατλαντικές σχέσεις και την ανάγκη η Ευρώπη να έχει αυτοτελή πολιτική για τα ζητήματα, επί των οποίων υπάρχουν ανταγωνισμοί.

Σήμερα κουβεντιάσαμε περισσότερο για τα Δυτικά Βαλκάνια. Για άλλη μία φορά η Ελλάδα υποστήριξε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, με τα οποία συνεργάζεται, και όπου η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει έναν ιδιαίτερο, καθοριστικό ρόλο» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ