Ν. Κορέα: Κλείνουν κέντρα διασκέδασης υπό τον φόβο για νέα έξαρση του ιού

Ν. Κορέα: Κλείνουν κέντρα διασκέδασης υπό τον φόβο για νέα έξαρση του ιού

Η τοπική διοίκηση της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας Σεούλ διέταξε σήμερα το κλείσιμο των νυχτερινων κέντρων μετά τα κρουσματα που εντοπίστηκαν στην Ιταεγούν, μια δημοφιλή συνοικία. 

"Κλείνουμε άμεσα τα κέντρα διασκέδασης σε όλη την επικράτεια της πόλης, αν υπάρξει οποιαδήποτε παράβαση η τιμωρία θα είναι πολύ αυστηρή" δήλωσε ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουον- σον "Η αμέλεια και η απροσεξία κάποιων μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους μας" πρόσθεσε. 

"Στα μέρη αυτά παρατηρούνται επικίνδυνες συνθήκες, για τις οποίες ανησυχούμε περισσότερο”, δήλωσε ο διευθυντής του KCDC Ζέονγκ Έουν- κιεόνγκ, αναφερόμενος στο σύστημα εξαερισμού και στη συγκέντρωση πολλών ανθρώπων.

Τοπικοί αξιωματούχοι στη Σεούλ δήλωσαν ότι έχουν έναν κατάλογο περίπου 1.500 ατόμων που επισκέφθηκαν τα κλαμπ στα οποία παρουσιάστηκαν κρούσματα της covid-19, ενώ κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί και σε άλλες πόλεις τις οποίες επισκέφθηκαν ή στις οποίες ζουν οι ασθενείς.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από όποιον επισκέφθηκε τα κλαμπ αυτά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες και να υποβληθεί σε τεστ.

Η νέα εστία κρουσμάτων έφερε επίσης στο προσκήνιο την αντιπαράθεση για τις επιπτώσεις του συστήματος παρακολούθησης των ασθενών με covid-19 που υιοθέτησε η Νότια Κορέα και της αποκάλυψης ευρέως κάποιων προσωπικών τους δεδομένων.

Για να αντιμετωπίσουν την επιδημία οι νοτιοκορεατικές αρχές ιχνηλατούν τις επαφές των κρουσμάτων χρησιμοποιώντας την υψηλή τεχνολογία, κάτι που σημαίνει ότι εντοπίζουν την τοποθεσία του κινητού του τηλεφώνου, τον παρακολουθούν μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και των κινήσεων των καρτών του.

Εξάλλου αυτόματα μηνύματα στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα οποιουδήποτε έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, με τις αρχές συχνά να αποκαλύπτουν στοιχεία για το φύλο του ασθενή, την ηλικία του, τον τόπο διαμονής ή εργασίας του στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν όσο το δυνατό περισσότερες πιθανές επαφές.