Ν. Κεραμέως: Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο

Ν. Κεραμέως: Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο

Για τα πρωτόκολλα που αναμένεται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο μίλησε η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της, ενώ εξήγησε πώς προβλέπεται να διεξαχθεί η νέα σχολική χρονιά.

Μιλώντας στο Star, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως σε ενδεχόμενο κρούσμα κορονοϊού σε κάποιο σχολείο, θα υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο για το πώς θα αντιμετωπιστεί.

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε-εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί», ανέφερε η υπουργός.

Όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, είπε πως είναι υπό συζήτηση αναφορικά με τις ηλικίες που οι μαθητές θα πρέπει να φορούν, καθώς εξετάζεται ακόμα για το αν πρέπει ή όχι να οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές να φορούν μάσκα.

Σχετικά με τις απουσίες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το πλαίσιο που θα αφορά τις απουσίες θα είναι πολύ συγκεκριμένο. Οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής περιπτώσεις:

- Αν ο μαθητής νοσεί από κορωνοϊό
- Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
- Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Τέλος, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται ενδελεχώς η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ θα επανεξετάζεται καθημερινά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.