Ν. Κεραμέως: Στόχος να γίνουν οι Πανελλήνιες μέχρι τον Ιούλιο

Ν. Κεραμέως: Στόχος να γίνουν οι Πανελλήνιες μέχρι τον Ιούλιο

«Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο» ανέφερε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο οι Πανελλήνιες είναι εφόσον οι ειδικοί απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα...».

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «ακόμα και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους, προσθέτοντας πως οι Πανελλαδικές θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης.

Με την κ. Κεραμέως να ξεκαθαρίζει πως προσπάθεια όλων είναι να μην διεξαχθούν οι πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο, εντούτοις δήλωσε πως «Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι».

Σε κάθε περίπτωση η υπουργός αναφερόμενη στην περίοδο που θα ανοίξουν τα σχολεία, είτε αυτό συμβεί τέλη Απριλίου, είτε τον Μάιο, είτε αργότερα, όλα εξαρτώνται από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού. «Όπως και να έχει θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Καταληκτικά η υπουργός δήλωσε πως η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Γ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη.