7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ν. Κεραμέως: Στις 20 Μαΐου οι κατατακτήριες - Συνεχίζεται η τηλεκαπίδευση στα ΑΕΙ

Ν. Κεραμέως: Στις 20 Μαΐου οι κατατακτήριες - Συνεχίζεται η τηλεκαπίδευση στα ΑΕΙ

Στις 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι κατατακτήριες εξετάσεις των φοιτητών στα ΑΕΙ σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ αναφορικά με την πρακτική άσκηση των σπουδαστών η ίδια τόνισε πως αναμένεται το «πράσινο φως» από την Επιτροπή των Ειδικών.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως τόνισε πως πλέον επιτρέπονται οι δια ζώσης εξετάσεις για πτυχία ξένων γλωσσών, σημειώνοντας ωστόσο πως στα ΙΕΚ τα μαθήματα θα συνεχίζονται εξ αποστάσεως.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας επανέλαβε τις ημερομηνίες - κλειδιά για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Δημοτικών, υπενθυμίζοντας πως στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα δια ζώσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ενώ τόνισε πως για όλους τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά τα self tests.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες στη συνέχεια, πριν από το άνοιγμα των σχολείων για την διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, ενώ σχετικά με το ποσοστό των εκπαιδευτικών που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, «ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά στους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής που η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα, έχει εμβολιαστεί το 58%».

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα των voucher για αγορά tablet και laptop, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι έχουν εγκριθεί περίπου 370.000 αιτήσεις και ήδη δεκάδες χιλιάδες τα έχουν προμηθευτεί.