Ν. Κεραμέως σε Ν. Φίλη: «Θέλετε τους μαθητές στο σκοτάδι...»

Ν. Κεραμέως σε Ν. Φίλη: «Θέλετε τους μαθητές στο σκοτάδι...»

Ένταση επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στον Νίκο Φίλη και την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή την τηλεκπαίδευση. Ο πρώην Υπουργός Παιδείας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή το πρόγραμμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με την κυρία Κεραμέως να σηκώνει το γάντι, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το σκοτάδι! «Είστε η δύναμη της άρνησης. Θέλετε τους μαθητές στο σκοτάδι. Ευτυχώς που δεν κληθήκατε εσείς να σηκώσετε το βάρος της κρίσης. Θέλετε να μην ανοίξουν τα σχολεία λες και εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τους ειδικούς και την ίδια ώρα ζητάτε να καταργηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πλήρης άρνηση», τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Από την πλευρά του  ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι μέσω του site του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων των μαθητών. Η κυρία Κεραμέως ανάφερε ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση της κάτι τέτοιο, και πως θα το εξετάσει να βρει ποια είναι η αλήθεια.

«Μπήκαμε στο Google στην διεύθυνση στατιστικά σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. … Μας έστειλε στο αρχείο από το οποίο προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών κατά συνέπεια, και αφορά στατιστικά στοιχεία σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης», είπε αρχικά και προσέθεσε: Συγκεκριμένα, 2024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμός μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία, ώρα παραμονής στο τηλεμάθημα, και προσωπικές σημειώσεις ή παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών. Το στικάκι είναι εδώ, το παραθέτω στο προεδρείο, να το ψάξετε να το βρείτε. Και η διεύθυνση επίσης είναι σαφής. Στοιχεία ότι υπάρχει διαρροή προσωπικών δεδομένων. Δυστυχώς ή δεν το ξέρετε που είναι πρόβλημα, ή το αποκρύπτετε που είναι έγκλημα, είναι παραβίαση του Συντάγματος και της νομοθεσίας.».

Η κυρία Κεραμέως αφού δεσμεύτηκε να ερευνήσει την καταγγελία, υπενθύμισε τι παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Να σημειωθεί ότι ο κ. Φίλης είχε καταγγείλει τη δωρεά της εταιρείας CISCO για την παροχή της πλατφόρμας τηλεεκπαίδευσης. «Ξέρετε τι μας παραδώσατε κ. Φίλη; Μια πλατφόρμα που μπορούσε να σηκώσει μόλις 500 μαθητές. Εμείς δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα που εξυπηρετεί 1,5 εκατ μαθητές. Ποια είναι τελικά η πρότασή σας; Να καλύπτουμε μόνο τους 500; Ευτυχώς που δεν κληθήκατε εσείς να σηκώσετε το βάρος γιατί θα αφήνατε στο σκοτάδι 1,4 εκατ μαθητές», είπε.