Ν. Κεραμέως: Πώς θα αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος ή σχολείου

Ν. Κεραμέως: Πώς θα αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος ή σχολείου
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την αναγκαιότητα λειτουργίας της Task Force για να υπάρξει κεντρική καθοδήγηση στην πρώτη περίοδο λειτουργίας των σχολείων, επισήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι η αναστολή τμήματος μετά από κρούσμα κορονοϊού θα λαμβάνεται από τον διευθυντή του εκπαιδευτικού ιδρύματος σε συνεργασία με την Task Force.

Όπως ανέφερε, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις αρμοδιότητες για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας. Όπως ενημέρωσε η κ. Κεραμέως, η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας, πάντοτε σε εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου.

«Πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία και για τον σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε εγρήγορση για τον επαναπροσδιορισμό μέτρων, αν χρειαστεί και τη διευκόλυνση των διαδικασιών», τόνισε και πρόσθεσε πως «θέλουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία και να προστατεύσουμε την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων».

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία για θέσπιση ομάδα κρούσης μεταξύ υπουργείου Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία ώστε να υπάρξει κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση κατά την πρώτη αυτή περίοδο που θα είναι πιο απαιτητική. 

Προσδιόρισε πως οι προτεραιότητες είναι δύο, αφενός να δημιουργήσουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών. Τόνισε πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αναγνώρισε πως ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα, να κλείσουν ενδεχομένως σχολεία.

Σύμφωνα με την υπουργό, «δοκιμαστήκαμε πολύ τους προηγούμενους μήνες, αλλά προσαρμοστήκαμε. Έτσι θα γίνει και τώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» και έστειλε το μήνυμα  «τηρούμε τα μέτρα, ακούμε τους δάσκαλους και τους καθηγητές».

Επιπλέον, επανέλαβε ότι έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας η ιστοσελίδα «Μαθαίνουμε ασφαλείς».