Ν. Κεραμέως: Περισσότερες από 6 εκατ. συμμετοχές μαθητών στην τηλεκπαίδευση

Ν. Κεραμέως: Περισσότερες από 6 εκατ. συμμετοχές μαθητών στην τηλεκπαίδευση

Το γεγονός πως η πανδημία του κορονοϊού έχει αποτελέσει εφαλτήριο για την πραγματοποίηση αλμάτων ψηφιοποίησης στο χώρο της εκπαίδευσης επισημαίνει με ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά 18 εκατ. λεπτά μαθήματος σε ημερήσια βάση, με τις καθημερινές τηλεδιασκέψεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να ξεπερνούν τις 320.000, με τις συμμετοχές μαθητών να ξεπερνούν τα 6 εκατ.

Ολόκληρη η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας:

Αυτά είναι τα στοιχεία της τηλεκπαίδευσης για την περασμένη εβδομάδα: πάνω από 6 εκατομμύρια συμμετοχές μαθητών και 320.000 τηλεδιασκέψεις αθροιστικά κάθε μέρα, 55.000 παράλληλες συνεδρίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, 39.000 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων, 18 εκατομ. λεπτά μαθήματος την ημέρα.

Το εγχείρημα της καθολικής σύγχρονης τηλεκπαίδευσης – πρωτόγνωρο για τη χώρα μας και για όλον τον κόσμο – πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας και στις οικογένειες τους.

Η πανδημία έχει επιφέρει δραματικές συνέπειες σε όλον τον κόσμο. Έχει όμως ταυτόχρονα αποτελέσει το εφαλτήριο για να γίνουν άλματα ψηφιοποίησης στο χώρο της εκπαίδευσης.