N. Κεραμέως: Μόνο το 0,2% των σχολείων είναι κλειστά λόγω κορονοϊού

N. Κεραμέως: Μόνο το 0,2% των σχολείων είναι κλειστά λόγω κορονοϊού

Τα ποσοτικά στοιχεία των σχολείων που παραμένουν λόγω κορονοϊού κλειστά παρουσίασε σήμερα στη Βουλή, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα, μετά από πέντε εβδομάδες από την έναρξη του σχολικού έτους είναι κλειστό το 0,2% των σχολείων της χώρας και το 0,3% των σχολικών τμημάτων.

Την ίδια ώρα, και με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει καθίσταται σαφές ότι στα σχολεία δεν έχει παρουσιαστεί - έως σήμερα, όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως - η τάση ο ιός να μεταφέρεται από τον έναν μαθητή στον άλλο. Σύμφωνα με την ίδια τα κρούσματα προέρχονται από άτομα εκτός σχολείου και μεταφέρονται εντός αυτού. Πάντως, η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν συνιστούν εφησυχασμό διότι «τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν ειδικά τον χειμώνα που έρχεται. Εδώ είμαστε να επικαιροποιούμε διαρκώς τα μέτρα. Να τα προσαρμόζουμε».

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις που έχουν γίνει στο χώρο της Παιδείας, η υπουργός υπενθύμισε ότι φέτος έχουν διοριστεί περίπου 49.200 εκπαιδευτικοί, αριθμός-ρεκόρ όπως τον χαρακτήρισε.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία, οι προσλήψεις αναπληρωτών π.χ. το 2016 ήταν 22.000, το 2017 26.000 και το 2018 34.000. Φέτος είναι σχεδόν 50.000. Αυτά σε απάντηση σχολίων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πως δήθεν προσλαμβάνουμε 20.000 λιγότερους αναπληρωτές», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση σημείωσε ότι στην Πέλλα για παράδειγμα έγιναν πάνω από 2.000 τηλεδιασκέψεις, με περισσότερους από 78.000 εγγεγραμμένους χρήστες και πάνω από 79.000 μαθήματα.

Τέλος, η κυρία Κεραμέως απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί πολυπληθών τμημάτων. Παρουσίασε στη Βουλή έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας έχει έχει τον 4ο μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα κατά μέσο όρο μεταξύ 33 χωρών. Μάλιστα, είναι μικρότερος από χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Δανία, η Φινλανδία και η Γερμανία.