7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Ν. Κεραμέως: Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο των σχολείων

Ν. Κεραμέως: Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο των σχολείων

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία όλων των σχολείων στη χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές, ελήφθη στη βάση εισήγησης των ειδικών και δεν υπάρχει πρόταση για κλείσιμό τους, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, ενώ χαρακτήρισε «νομοσχέδιο κοινής λογικής» τις παρεμβάσεις στα ΑΕΙ, που έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών.

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων, παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις, είμαστε σε τακτικοί επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάσει τις εισηγήσεις» ξεκαθάρισε μιλώντας στο Mega.

Η ίδια απεύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για covid.

Σχετικά για το νομοσχέδιο και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται, απάντησε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών. «Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6;» διερωτήθηκε η υπουργός.

«Επιτρέποντας το τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια», σημείωσε ακόμα και συνέχισε, λέγοντας πως θα υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος στα Πανεπιστήμια, το οποίο ισχύει διεθνώς σε τόσα Πανεπιστήμια.

«Στόχος είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει», κατέληξε, μεταξύ άλλων.