Ν. Κακλαμάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί συνενόχους

Ν. Κακλαμάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί συνενόχους

Ξεκάθαρη χαρακτηρίζει τη θέση της ΝΔ για το «Σκοπιανό» ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αναφέροντας: «Πρώτα ψήφιση νέου Συντάγματος στα Σκόπια (αυτό χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες) και μέχρι τότε καμία συζήτηση για το όνομα. Αν ο κ. Τσίπρας τολμήσει να φέρει κάποιου τύπου ενδιάμεση συμφωνία, η απάντηση είναι μονολεκτική: Όχι».

Στη συνέντευξή του στην «RealNews», αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί συνενόχους» και σχολιάζει: «Ας τους αναζητήσει αλλού, όχι όμως στην παράταξή μας». Στο ερώτημα αν μπορεί να πέσει η κυβέρνηση απ'' αυτό το θέμα, απαντά ότι «ναι, αυτό μπορεί να συμβεί, κυρίως με απώλεια της πλειοψηφίας μέσα στη Βουλή», προσθέτοντας ότι «αν τολμά, ας χαρακτηρίσει τη σχετική με το θέμα ψηφοφορία και ως ψήφο εμπιστοσύνης».

Σχετικά με το αν η ΝΔ θα τηρήσει μέχρι κεραίας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της παρούσας κυβέρνησης ή υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης, αν έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση, ο κ. Κακλαμάνης απαντά ότι «η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας», ενώ παραπέμπει στη φράση του αρχηγού της ΝΔ ότι «θα δεσμευθώ μόνο για όσα είμαι σίγουρος ότι μπορώ να κάνω» σχετικά με «μείωση φορολογία σε φυσικά και νομικά πρόσωπα μέσα σε 2 χρόνια, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, άμεση επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, κίνητρα για ουσιαστικές επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας».

Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, εάν μπορεί να δημιουργηθεί νέο κόμμα δεξιά της ΝΔ και σχετικά με την «κινητικότητα» που δείχνουν πρώην «γαλάζια» στελέχη όπως οι Κ. Παπακώστα και Ευ. Αντώναρος, σχολιάζει: «υπάρχουν ήδη τρία που αυτοχαρακτηρίζονται ως εκφραστές της Δεξιάς. Δεν φθάνουν;». Αναφέρει ότι περιμένει και εκείνοι να επιστρέψουν στην ΝΔ που «είναι η πολιτική φύτρα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης», προσθέτοντας ότι αν και φίλοι του, διαφωνεί με πολλά που λένε τον τελευταίο καιρό. «Νομίζω ότι το ραγισμένο γυαλί μπορεί να κολλήσει, το σπασμένο όμως ποτέ… Η σιωπή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι, πράγματι, χρυσός», σχολιάζει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ