Ν. Κακλαμανάκης: Οι νέες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης αφορούν 12χρονο κορίτσι

Ν. Κακλαμανάκης: Οι νέες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης αφορούν 12χρονο κορίτσι

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για τα όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου  σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς , όπως υποστήριξε, η νέα καταγγελία αφορά μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης αθλήτριας πριν από 9 χρόνια, όταν ήταν δηλαδή 12 ετών, στο χώρο της ιστιοπλοΐας.

Μιλώντας στο Mega ο Ολυμπιονίκης γνωστοποίησε ότι το εν λόγω κορίτσι σήμερα είναι 21 ετών και όταν ρωτήθηκε σχετικά για αυτό, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, σημειώνοντας ότι το κορίτσι ζει σε μια κλειστή κοινωνία και δε θέλει να εκτεθεί. 

Εφόσον ισχύουν οι παραπάνω καταγγελίες η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της αθλήτριας, την οποία αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και η Ολυμπιονίκης θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου. 

Η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου

Νωρίτερα, σε νέες αποκαλύψεις προέβη κατά την κατάθεση της στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, κατονομάζοντας και άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος αθλήτριας από τον χώρο της ιστιοπλοϊας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καταγγελία αφορά άλλο παράγοντα, όχι εκείνον που το 1998 είχε κακοποιήσει την ολυμπιονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για πράξη που φέρεται να διαπράχθηκε εντός του χρονικού ορίου της 15ετίας, γεγονός που σημαίνει πως το αδίκημα είναι "ζωντανό", δηλαδή δεν έχει παραγραφεί.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η παραπάνω αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να επιβεβαιώσει την αποκάλυψη της κας Μπεκατώρου. Η προσδοκία δικαστικών παραγόντων είναι ότι καθώς τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν, δεν αποκλείεται η αθλήτρια που κατονόμασε η Σ. Μπεκατώρου να οδηγήσει με την σειρά της στον "επόμενο κρίκο της αλυσίδας" παρόμοιων συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο του αθλητισμού.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε», δήλωσε εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η Σοφία Μπεκατώρου.

Αίτημα να κληθούν οκτώ νέοι μάρτυρες στην έρευνα για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Οι Νίκος Κακλαμανάκης και Σοφία Μπεκατώρου ζήτησαν από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου να καλέσει οκτώ νέους μάρτυρες στην έρευνα για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Ειδικότερα, οι δύο κορυφαίοι αθλητές υπέβαλαν, δια της συνηγόρου τους Έλλης Ρούσου, σχετικό αίτημα στον κ. Σιμιτζόγλου με το οποίο ζητούν την κλήση και εξέταση οκτώ νέων μαρτύρων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός με αφορμή καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Παράλληλα, η κα Ρούσου ζητά από τον εισαγγελέα να αναζητήσει κρίσιμα έγγραφα που θα διευκολύνουν την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης τον Νοέμβριο του 2019, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου κλήθηκε ενόψει του νέου αθλητικού νόμου, είχε προβεί σε καταγγελίες σε βάρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) κάνοντας λόγο για «ομερτά». Ο αθλητής είχε πει μεταξύ άλλων: «Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά; Δεν υπάρχει διαχείριση υγιής του δημοσίου χρήματος, δεν υπάρχει έλεγχος κατά των φαινομένων κατάχρησης, υπεξαίρεσης. Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».