Ν. Κακλαμανάκης: Απείλησαν τη ζωή μου δύο φορές

Ν. Κακλαμανάκης: Απείλησαν τη ζωή μου δύο φορές

Στοιχεία για νέα υπόθεση που θα βγει στη δημοσιότητα αποκάλυψε ότι έχει στη διάθεσή του ο αθλητής της ιστιοπλοΐας και δύο φορές Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, αναφερόμενος στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Κακλαμάνάκης επανέλαβε πως υπάρχει «βία κι ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας». «Δυστυχώς για μένα δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενα από αυτή την ομοσπονδία. Τα πάντα έχω δει», ανέφερε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του δύο φορές, από το περιβάλλον της ομοσπονδίας το 1999 και το 2018.

«Είδα πράγματα που δεν έπρεπε, τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα», είπε τονίζοντας πως η παθογένεια εντός του κόλπου της ομοσπονδίας δεν περιορίζεται στην σεξουαλική κακοποίηση της κυρίας Μπεκατώρου.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κακλαμανάκης, «το 1999 το είχα πει άμεσα τότε, είχε χρειαστεί να κυκλοφορώ με την ασφάλεια του δημάρχου κ. Αβραμόπουλου. Προσπάθησαν να με φιμώσουν ασφαλώς. Δεν θα φτάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μου είχαν πει. Έχουμε τρόπο να το κάνουμε».

«Δυστυχώς για εμάς, τα όσα είπα στη Βουλή περί γενικότερες διαφθοράς στην Ομοσπονδία και κατάχρηση εξουσίας, αποδεικνύονται καθημερινά», συνέχισε ο ολυμπιονίκης.

«Όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν επί 30 χρόνια το ακαταλόγιστο, θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ήλπιζα τα όσα είπα στη Βουλή να ήταν η αρχή για όλους τους αθλητές. Ήταν τελικά και για τη Σοφία, και δυστυχώς δικαιώνομαι», είπε ο Νίκος Κακλαμανάκης, και πρόσθεσε:

«Η ίδια κλίκα ανθρώπων έχει φτάσει στο σημείο όχι απλά προκλητικά να δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές, αλλά μέσα από τη συμπεριφορά τους που φτάνει μέχρι τις ύβρεις, φτάνουν να περιφρονούν και τον ίδιο τον εισαγγελέα. Ισχυρίζονται ότι το βίντεο που κινητοποίησε τον εισαγγελέα ήταν ταξιδιωτικού περιεχομένου. Που μίλησαν οχτώ αθλητές που έχουν καταθέσει τον αγώνα και τον πόνο τους».

Ο χρυσός ολυμπιονίκης υπογράμμισε πως έχει καταθέσει 130 σελίδες, για όλα αυτά για τα οποία έχει μιλήσει στη Βουλή για αυτό άλλωστε υπάρχει και εισαγγελική έρευνα.

«Ήξερα για τον βιασμό της Σ. Μπεκατώρου»

Στην συνέχεια ο Ολυμπιονίκης αποκάλυψε πως ο ίδιος είχε γνώση για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου, καθώς του το είχε αποκαλύψει η ίδια, λίγο μετά την παρέμβασή του στην Βουλή για το αθλητικό νομοσχέδιο τον Νοέμβριο του 2019. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιονίκης κάλεσε τους αθλητές να είναι ενωμένοι απέναντι στην βία που ασκείται, και εξαπέλυσε και πάλι κατηγορίες κατά της ομοσπονδίας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν για τη Σοφία Μπεκατώρου. Πρόσφατα έχουν εφεύρει την κωλοτούμπα. Όλα αυτά έχουν ξεπεράσει και την ηθική. Είναι ένας στενός κύκλος άνθρωπος που έχουν την εκτελεστική εξουσία. Οι άλλοι αδυνατώ να πιστέψω ότι δε γνωρίζουν. Δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δεν κατάλαβε», τόνισε.

«Εμείς πρέπει να έχουμε ψυχική ηρεμία ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δυστυχώς δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους αθλητές όλου του κόσμου. Είχαμε πόλεμο εσωτερικό. Οι αθλητές που μίλησαν για όλο αυτά στο βίντεο που κυκλοφόρησε ήταν η ελίτ. Τον κύριο που καταγγέλλει η κ. Μπεκατώρου τον γνώριζα. Ήξερα ότι είναι ένας άνθρωπος που επιβάλει», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Ο Κακλαμανάκης αποκάλυψε επίσης ότι έχει στη διάθεσή του στοιχεία για νέα υπόθεση: «Αυτά που έχουμε αναγγείλει είναι λίγο-πολύ γνωστά. Υπάρχει εισαγγελική έρευνα για την οποία έχουμε δώσει ό,τι στοιχεία έχουμε, υπάρχουν στοιχεία που καταθέτουμε σε ένα φιλμ 20 λεπτών. Η ομοσπονδία επιδιώκει συσκότιση αλλά αυτό δε θα περάσει. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να πάμε μέχρι το τέλος».

Ο Κακλαμανάκης είχε επίσης αποκαλύψει στον ΑΝΤ1 ότι εκτός από την Μπεκατώρου και άλλες κοπέλες είχαν πέσει θύματα σε παρόμοιες υποθέσεις.

Ν. Μπακογιάννη: Και εγώ ήμουν θύμα παρενόχλησης από παράγοντα

«Ήμουν και εγώ θύμα παρενόχλησης από παράγοντα», ανέφερε η ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος Ν. Μπακογιάννη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, Η Ν. Μπακογιάννη σημείωσε πως με αφορμή ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από δημοσιογράφο για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, αποκάλυψε και εκείνη την παρενόχληση που δέχτηκε από παράγοντα. 

«Με ρώτησε κάποια πράγματα (σ.σ.: η δημοσιογράφος) και λέω και εμένα μου έχει συμβεί μία παρενόχληση όταν ήμουνα ακριβώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του '96 από κάποιον πρώην παράγοντα του ΣΕΓΑΣ. Τον είχα συναντήσει κάποια στιγμή σε μία εκδήλωση και μου πρότεινε να συναντηθούμε να πιούμε ένα καφέ και να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και πήγα μαζί και εκεί συνειδητοποίησα ότι είχε κάτι άλλο στο μυαλό του και σηκώθηκα και έφυγα δεν έδωσα συνέχεια», εξήγησε η ολυμπιονίκης.

Η ίδια τόνισε πως τόσο στην δική της περίπτωση όπως και στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου η παρενόχληση συνέβη από άτομα που κατείχαν εξουσία. 

Σημειώνεται ότι ακολούθησαν οι αποκαλύψεις κι από άλλες αθλήτριες για ανάλογες περιπτώσεις που έχουν βιώσει από παράγοντες που είχαν ή έχουν σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό και από πλήθος θυμάτων που καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις σε άλλους χώρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του χάσταγκ #ΜετηνΣοφία.