Ν. Φίλης: Εμείς επιλέγουμε αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια

Ν. Φίλης: Εμείς επιλέγουμε αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια

Στήριξη στην επιλογή Πολύδωρα για το ΕΣΡ έδωσαν σήμερα Νίκος Φίλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής κόντρα στη θύελλα των αντιδράσεων απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τις αντιδράσεις εντός του του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επιλογές με αξιοκρατικά και όχι κομματικά κριτήρια.  

«Εμείς δεν επιλέγουμε κομματικά αλλά αξιοκρατικά» είπε ο κ. Φίλης υποστηρίζοντας ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν για να «καεί» αλλά για να υπάρξει συναίνεση.

«Δεν έχει κύρος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής;» αναρωτήθηκε επίσης ο κ. Φίλης.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη ότι «καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε;» λέγοντας στο ΣΚΑΪ ότι «εκ των πραγμάτων όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους αφού αναζητούμε τη συναίνεση».

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4339 υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο έκανε «νομικοπολιτική στάθμιση».

Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της κυβέρνησης είπε ότι «δεν υπήρξε επίθεση στο ΣτΕ αλλά έντονη κριτική για την απόφαση του δικαστηρίου».

Ωστόσο απέφυγε να υιοθετήσει χαρακτηρισμούς όπως «ριφιφί» για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου λέγοντας ότι «οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν τη συζήτηση για να βρεθεί μια λύση».

«Η ευθύνη δεν είναι στη Δικαιοσύνη αλλά στη Νέα Δημοκρατία. Η απόφαση του ΣτΕ είνα παρελκόμενο της στάσης της Νέας Δημορκατίας» συμπλήρωσε για το θέμα.