Ν. Φίλης: Ο Καμμένος θα κριθεί με την ψήφο του στη Βουλή

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, 11:21 - Τελευταία ενημέρωση: 11:30
-A +A
Ν. Φίλης: Ο Καμμένος θα κριθεί με την ψήφο του στη Βουλή

Επιστρέφοντας στις δηλώσεις του για τον Πάνο Καμμένο σχετικά με τη στάση του στο Σκοπιανό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα κριθεί και ο ίδιος με την ψήφο του στην Βουλή., ενώ τόνισε ότι δε θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια και κυβερνητική κρίση στη χώρα.

«Η Κυβέρνηση έχει συνοχή, παρά τις διαφορετικές τοποθετήσεις του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ στηρίζει με όλη την ψυχή του το κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο θα κριθεί και ο ίδιος με την ψήφο του στην Βουλή. Οι δηλώσεις έχουν την πολιτική τους βαρύτητα, όμως σημασία έχει η ψήφος στην Βουλή» επεσήμανε ο Νίκος Φίλης.

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις για την πιθανότητα παρά όσα έχει πει ο Π. Καμμένος να στηρίξει την συμφωνία για το Σκοπιανό, ο Νίκος Φίλης απάντησε «δεν πρέπει να προκαταλάβουμε τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Καμμένος έχει ένα πολιτικό ένστικτο και το μείζον που έχουμε μπροστά μας είναι η πολιτική σταθερότητα».

«Όλοι πρέπει να δείξουμε μια υπεύθυνη στάση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, ότι χτες ο Νίκος Φίλης τον δρόμο εξόδου στον Πάνο Καμμένο τονίζοντας ότι: «Όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση».

«Ζητάμε να υπάρξει αυτήν την στιγμή η μεγαλύτερη πολιτική συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και φυσικά αυτών που είναι στην Κυβέρνηση», είπε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, λέγοντας ότι «δεν ωφελεί την χώρα σήμερα μια κυβερνητική κρίση, όπως αυτήν που θέλει να προκαλέσει η ΝΔ» με την αναμενόμενη να κατατεθεί πρόταση μομφής, αναφέροντας ότι «πρόκειται για κοινοβουλευτικά άσφαιρα τα πυρά της ΝΔ».

Ο κ. Φίλης επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για διαφορετικές απόψεις στο κόμμα, σημειώνοντας ότι «οι ακροδεξιοί και οι καθαρόαιμοι δεξιοί έχουν μια αναχρονιστική, εθνικόφρονα αντίληψη», ενώ ερωτηθείς σχετικά συμπλήρωσε ότι αυτοί «σε μεγάλο βαθμό έχουν σχέση με τις αντιλήψεις στο κόμμα των ΑΝΕΛ, όμως είναι άλλο πράγμα να έχεις ένα κόμμα όπως η ΝΔ, με πολλά κεφάλια που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, άλλο να έχεις έναν κυβερνητικό εταίρο που έχει την άποψη του».

«Οι αλυτρωτικές διαθέσεις είχαν αρχίσει να μειώνονται μετά από την ενδιάμεση συμφωνία και τώρα θα μειωθούν ακόμη περισσότερο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «αλυτρωτισμός σημαίνει ότι κάποιος απειλεί τα σύνορα, κάτι που δεν υπάρχει καθώς τα σύνορα είναι διασφαλισμένα βάσει Διεθνών Συνθηκών», προσθέτοντας ότι κυβερνητικός στόχος είναι να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να γίνει «παίγνιο» στα χέρια της Τουρκίας ή άλλων δυνάμεων η πΓΔΜ.

«Στα συλλαλητήρια εκφράστηκε η άποψη του κόσμου από μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, δεν ήταν όλοι εθνικιστές, εκεί όμως υπήρξε ένας σκληρός δεξιός πυρήνας, όπου βρίσκονταν και πολλοί ιεράρχες που παρέσυραν και τον Αρχιεπίσκοπο», σημείωσε ο κ. Φίλης κάνοντας λόγο για «χομεϊνισμό πολλών ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδας».

Παρά την σκληρή κριτική του για όσα μέτρα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, είπε ότι θα το υπερψηφίσει για λόγους πολιτικής σταθερότητας, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία από την Κυβέρνηση στο ζήτημα της οικονομίας από το φθινόπωρο, μετά το τέλος της εποχής των μνημονίων.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα