Ν. Δένδιας: Υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας η Τουρκία

Ν. Δένδιας: Υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας η Τουρκία

Το γεγονός πως η Τουρκία λειτουργεί ως υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου επισήμανε κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή είναι η γειτονική χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας τόνισε πως νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελορίζου αντιβαίνουν τόσο στο Διεθνές Δίκαιο όσο και στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που διεξήχθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ:

Είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, σχετικά με τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελορίζου.

Εξήγησα επίσης το προφανές: ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία.

Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.