Οι Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει πρόσφυγας
Ν. Δένδιας για Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Οι Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει πρόσφυγας

«Οι Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει πρόσφυγας και η Ελλάδα, μία από τις κύριες χώρες υποδοχής προσφύγων στην ΕΕ, αποδεικνύει εμπράκτως ότι σέβεται τον αγώνα των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια τις εστίες τους» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Νίκος Δένδιας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

«Ως χώρα πρώτης γραμμής ανταποκρινόμαστε πλήρως στις διεθνείς και ηθικές υποχρεώσεις μας. Ωστόσο, απορρίπτουμε την απάνθρωπη πρακτική της εργαλειοποίησης των προσφύγων προς εξυπηρέτηση γεωπολιτικών συμφερόντων», επισημαίνει σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη.

«Η φύλαξη των συνόρων και η μείωση των ροών, αποτελούν για την Ελλάδα μοναδική ευκαιρία να ακολουθήσει ενταξιακές πολιτικές για τα ευάλωτα θύματα των πολεμικών συρράξεων», καταλήγει.

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα, ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια από τη Σύμβαση της Γενεύης είναι μέσα από την έμπρακτη στήριξη, αλληλεγγύη, διεθνή συνεργασία και με πολιτικές ώστε οι συνάνθρωποι μας να ζήσουν με περισσότερη ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Χωρίς καμιά διάκριση», επισημαίνει.