Ν. Δένδιας: Διαπίστωσα εθνική ομοψυχία - Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται

Ν. Δένδιας: Διαπίστωσα εθνική ομοψυχία - Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται

Την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων, διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του μετά το πέρας των συναντήσεών του με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, επισήμανε ότι αποτελεί το πιο μεγάλο εφόδιο για την αντιμετώπιση των έξωθεν προκλήσεων.

Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η «χώρα μας δεν εκφοβίζεται» συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «ανέλυσα όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, με τις κλιμακούμενες, παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο που δυναμιτίζουν το κλίμα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή» και πως ανέπτυξε όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική διπλωματία – τα διαβήματα και την ενημέρωση των εταίρων στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την ανάδειξη του ρόλου της Τουρκίας ως του υπονομευτή κάθε προσπάθειας προόδου στις διμερείς σχέσεις αλλά και της περιφερειακής σταθερότητας.

«Ως του ανειλικρινούς συνομιλητή που διακηρύττει την ετοιμότητα για διάλογο, ακυρώνοντάς την με τις πράξεις της» πρόσθεσε.

«Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται. Πάντα στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.