Ν. Χριστοδουλίδης: Θέτει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ν. Χριστοδουλίδης: Θέτει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Με διαδικτυακό μήνυμα και με το σύνθημα «Δύναμη που μας ενώνει», ο κ. Χριστοδουλίδης εξήγγειλε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του Προέδρου στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2023.

«Με πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης, με σεβασμό στην ιστορική πορεία του κυπριακού ελληνισμού, με καθαρούς στόχους για το ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας, ανακοινώνω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στέλνω ένα ειλικρινές μήνυμα, αλλά και την ξεκάθαρη δική μου υπόσχεση προς κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να πάμε ενωμένοι προς τις εκλογές, σε μια συνενωτική πορεία ανανέωσης, προοπτικής και ελπίδας. Θέλω να συμμετέχουν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις, τα προβλήματα, αλλά και οι ευκαιρίες, οι αλλαγές που συμβαίνουν σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, απαιτούν μια κυβέρνηση που θα εγγυάται την ενότητα του λαού και τη συνεργασία όλων.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, εάν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα περιλαμβάνει τους πιο ικανούς, ανεξάρτητα πολιτικής, ιδεολογικής και κοινωνικής προέλευσης «και από αυτούς που θα με ψηφίσουν και από εκείνους που δεν θα το πράξουν».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να ιδρύσει πολιτικό κόμμα, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη «για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε». Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του καταβολές, ανάμεσα σε άλλα, χαρακτήρισε στενές και διαχρονικές τις σχέσεις του με τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Επεσήμανε δε, μεταξύ άλλων: «Το μέλλον της Κύπρου και η ευημερία του λαού μας είναι για μένα αδιαπραγμάτευτες, και μόνο μια κυβέρνηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων μπορεί να την εγγυηθεί. Οι ηγεμονισμοί, οι αλαζονικές συμπεριφορές και τα διχαστικά κηρύγματα ανήκουν στο παρελθόν και δεν μας αφορούν. Η διακυβέρνηση της Κύπρου είναι υπόθεση όλων μας».