Ν. Χέιλι: Με αηδιάζουν όσα έκανε ο Τραμπ στον Πενς

Ν. Χέιλι: Με αηδιάζουν όσα έκανε ο Τραμπ στον Πενς
Ap Images

Η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι εξέφρασε την άποψη ότι ο πρώην -πια- πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπό τον οποίο υπηρέτησε, «απογοήτευσε τόσο το κόμμα όσο και τη χώρα».

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του Politico, η Χέιλι είπε ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μας απογοήτευσε», δήλωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Μας πήγε σε ένα μονοπάτι που δεν θα έπρεπε να τον ακολουθούσαμε και δεν θα έπρεπε να τον ακούσουμε. Και δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί ξανά»..

Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας είπε στο Politico ότι δεν έχει μιλήσει με τον Τραμπ μετά την εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο, εκφράζοντας περαιτέρω την απογοήτευσή της με τα σχόλια που έκανε ο πρώην πρόεδρος κατά του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

«Είμαι τόσο απογοητευμένη από το γεγονός ότι [παρά] την πίστη του Μάικ Πενς και τη φιλία του, έκανε κάτι τέτοιο σε αυτόν. Με αηδιάζει», είπε. «Και δεν ήταν μόνο τα λόγια του», πρόσθεσε. «Οι ενέργειές του από την Ημέρα των Εκλογών και μετά θα κριθούν σκληρά από την ιστορία», εκτίμησε η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας.

Η Χέιλι, η οποία θεωρείται πιθανή υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του 2024, παραιτήθηκε από τη θέση της εκπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, το 2018 επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.