Ν. Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός

Ν. Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους  εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός και όχι μόνο στις επιβαρυμένες περιοχές επανέλαβε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι ότι από την έναρξη της πανδημίας η μοναδική προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον χάρτη που μπήκε σε εφαρμογή και ο κάθε πολίτης γνωρίζει ποια μέτρα ισχύουν για την περιοχή του.

Επανέλαβε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και τα όρια για τις συναθροίσεις και τα όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και την εστίαση.

Παράλληλα όπως είπε δεν προκύπτουν τάσεις μετάδοσης του κορονοϊού μεταξύ μαθητών σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία μετά το κλείσιμο 20 σχολείων και 129 σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε επίσης ότι η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων δεν βοηθά καθώς προέχει η τήρηση των μέτρων που ήδη  ισχύουν.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία από τα κρούσματα και τους ελέγχους ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχουν γίνει μέχρι τώρα 421.006  έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 14.157 παραβάσεις.