Ν. Χαρδαλιάς: «Το κράτος είναι έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο, όσο ακραίο και αν είναι»

Ν. Χαρδαλιάς: «Το κράτος είναι έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο, όσο ακραίο και αν είναι»

Η μάχη εναντίον της νόσου του κορονοϊού συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας πως «το κράτος είναι έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο, όσο ακραίο και αν είναι».

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι «κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθεια μας για τον περιορισμό της πανδημίας», υπογραμμίζοντας.ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες.

«Tα μέτρα είναι στο τραπέζι», ανέφερε ο κ. Χαρδαλίας για να προσθέσει ότι η χώρα είναι χωρισμένη σε επίπεδο 13 Περιφερειών και παρακολουθείται επιχειρησιακά. «Δύο φορές την ημέρα αξιολογούμε την κατάσταση», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως 6.687 συμπολίτες μας βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα, ενώ πάνω από 3.100 είναι οι κλίνες που έχουν διατεθεί για τον κορονοιό, 215 οι ΜΕΘ. «Το σχέδιο εξελίσσεται με βάση την αντιμετώπιση της νόσου», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό, ενώ ανακοίνωσε πως αναμένονται στα επόμενα εικοσιτετράωρα κι άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς, με υγειονομικό υλικό.

«Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.