ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2021η
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

Ν. Χαρδαλιάς στην Πάτρα: Η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια

Ν. Χαρδαλιάς στην Πάτρα: Η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια

«Είναι όλα έτοιμα και ξεκινάει την Πέμπτη η λειτουργία του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι της πόλης», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης την τελική αυτοψία στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «την Πέμπτη θα λειτουργήσουν οι οκτώ πρώτες εμβολιαστικές γραμμές και την προσεχή Δευτέρα οι υπόλοιπες οκτώ γραμμές».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, μαζί με τα υπόλοιπα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, στο Μαρούσι, στο Περιστέρι, στο Ελληνικό και στη Θεσσαλονίκη, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν 412 εμβολιαστικές γραμμές, δηλαδή τη διενέργεια 1.650 εμβολιασμών την ώρα και 22.000 την ημέρα».

«Σήμερα έχουμε φθάσει τους 2.252.569 εμβολιασμούς και δύο στους τρεις έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ ένας στους τρεις έχει κάνει και τις δύο δόσεις», υπογράμμισε.

«Η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια», σημείωσε και αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών σχολίασε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε τον Μάιο τους 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις παραδόσεις των εμβολίων, θα προσεγγίσουμε στα τέλη Ιουνίου τους 6 εκατ. εμβολιασμούς».