Σε ετοιμότητα για τις επόμενες 48 ώρες ο κρατικός μηχανισμός

Σε ετοιμότητα για τις επόμενες 48 ώρες ο κρατικός μηχανισμός

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς όλα είναι υπό έλεγχο, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση που έκανε από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής για τις έως τώρα καταγεγραμμένες συνέπειες του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

«Η πόλη άντεξε και θα αντέχει», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας το φαινόμενο δείχνει να βαίνει προς εκτόνωση, οι υπηρεσίες ωστόσο θα παραμείνουν σε ετοιμότητα για προληπτικούς λόγους ενώ ο κρατικός μηχανισμός θα βρίσκεται σε επιφυλακή για το επόμενο 48ωρο. Όπως επισήμανε οι ζημιές που έχουν καταγραφεί δεν είναι σοβαρές και αφορούν κυρίως σε παλιά κτίρια.

Το Συντονιστικό Όργανο θα συνεδριάσει και πάλι στις 10 το βράδυ της Παρασκευής για την εκτίμηση της κατάστασης, υπό την προεδρία του Ευθύμη Λέκκα, προέδρου του ΟΑΣΠ. 

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που σημειώθηκαν με τις επικοινωνίες την πρώτη ώρα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Μαγούλα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι πολύ σύντομα υπήρξε αποκατάσταση.

Κατά πληροφορίες σημειώθηκαν περίπου 20.000 κλήσεις από κινητά τηλέφωνα εντός δευτερολέπτων μετά την ισχυρή δόνηση.