Ν. Χαρδαλιάς: Παραμένουμε σε επιφυλακή - Οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν

Ν. Χαρδαλιάς: Παραμένουμε σε επιφυλακή - Οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν

«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειας μας, με την επανεκκίνηση των περισσότερων δραστηριοτήτων να έχει ξεκινήσει ή να έχει δρομολογηθεί», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και σημείωσε πως «οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν, όχι όμως με τον έκτακτο χαρακτήρα που είχαμε μέχρι σήμερα»

«Δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο» επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ξανά ποτέ αυτή η ανάγκη.

«Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί.

«Σήμερα κλείνουμε με αυτή την κοινή συνέντευξη με τον καθηγητή (Σωτήρη Τσιόδρα) 72 ημέρες σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης» προσέθεσε και επισήμανε πως η επικοινωνία από αύριο μπαίνει σε μια νέα φάση, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, διαβεβαιώνοντας πως παραμένουν σε εγρήγορση και επιφυλακή. «Οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν, όχι όμως με τον έκτακτο χαρακτήρα που είχαμε μέχρι σήμερα», υπογράμμισε.

Σημείωσε πως έχουμε επανέλθει σε μεγάλο μέρος στη νέα μας καθημερινότητα, υπογραμμίζοντας πως δεν έχουμε ξεμπλέξει με την πανδημία και ότι θα βρίσκεται κοντά μας για μεγάλο διάστημα ακόμα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, που θα ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, πως θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές και 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία και αν υπερβαίνουν το νούμερο θα χωρίζονται σε δυο τάξεις και τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής. Επίσης υπενθύμισε ότι νηπιαγωγεία θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί έως 31 Ιουλίου.

Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα γίνεται καθαρισμός 2 φορές τη μέρα, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική στο σχολείο για μαθητές και καθηγητές, όπως και στα σχολικά λεωφορεία, συμπλήρωσε 

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι «στην πολιτική προστασία δεν σταματάμε. Παραμένουμε πάντα έτοιμοι σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».