Ν. Χαρδαλιάς: Η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία

Ν. Χαρδαλιάς: Η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία

Για ένα τεράστιο μέτωπο, με «φλόγες ύψους 20 μέτρων σε μικρή απόσταση από σπίτια στην Παιανία», έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως η κινητοποίηση των αρχών ήταν ακαριαία.

«Τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα στις 3 και το πρωί, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία, εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων, έφτασε στην κορυφογραμμή, η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα, στεγανοποιήσαμε την Κατεχάκη, τρέξαμε προσομοίωση που αφορούσε την ένταση του ανέμου ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι, ενεργοποιήσαμε προληπτικά πρωτόκολλα απομάκρυνσης των κατοίκων που δεν χρειάστηκε να εφαρμόσουμε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν υποδειγματική», πρόσθεσε.

«Είχαμε δύο μεγάλα μέτωπα: το ένα σε χαράδρα κοντά στον οικισμό της Παιανίας και το δεύτερο στην κορυφογραμμή. Ο μεγάλος κίνδυνος ήταν να μην περάσει την κορυφογραμμή. Όλοι ευτυχώς ήταν στα σημεία που έπρεπε όταν έπρεπε και έκαναν όσα έπρεπε», είπε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς στο Θέμα 104,6.