Ν. Βούτσης: Η Βουλή δεν μπορεί να είναι  κουφή, τυφλή, σιωπηλή

Ν. Βούτσης: Η Βουλή δεν μπορεί να είναι κουφή, τυφλή, σιωπηλή

Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης σχετικά με την εξέλιξη της προανακριτικής (που τελικά στέλνει πίσω στη Δικαιοσύνης την υπόθεση) κατά του Γ. Παπαντωνίου ξεδίπλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με αυτό στόχος ουσιαστικά ήταν να σταλεί ένα μήνυμα προς τους δικαστές ότι η Βουλή δεν έχει στόχο να συγκαλύψει. « Η Βουλή είναι η έκφραση της λαϊκής ελευθερίας. Και το λέω γιατί  κάποιοι προσπαθούν να βάλουν το χέρι στη Βουλή, διότι ξέρουν ότι από εκεί ξετυλίγεται το θεσμικό πλέγμα της λαϊκής κυριαρχία. Δεν νοείται η Βουλή να είναι κουφή, τυφλή, σιωπηλή», τόνισε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε: «Αν δεν δώσεις το σήμα προς την ελληνική δικαιοσύνη ότι το ελληνικό σύστημα είναι έτοιμο να αποκαθαρθεί, πως θα κινητοποιηθεί;».

Ο κ. Βούτσης παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια επιτέθηκε στον κ. Παπαντωνίου για το γεγονός ότι απουσιάζει από την Βουλή, εν αντιθέσει με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε παλαιότερα έρθει. «Έχει κάθε δικαίωμα να στείλει υπόμνημα , αλλά δεν μπορεί να μένει ασχολίαστο όταν το υπόμνημα τελειώνει γράφοντας για συκοφαντική δυσφήμιση. Να έρθει εδώ να το εξηγήσει», υπογράμμισε σε έντονο ύφος. Ευχήθηκε, δε, να μην αλήθεια όσα γράφονται για το μη άνοιγμα των λογαριασμών του και κατηγόρησε όσους τον υπερασπίζονται, υπαινισσόμενος ότι κάτι τέτοιο κάνει η αντιπολίτευση. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε συνομιλία, όταν συγκροτήθηκε η προανακριτική με τον πρώην Υπουργό Άμυνας, δίχως ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Λειτούργησε εξαιρετικά η προανακριτική επιτροπή. Να έχει το θάρρος η Βουλή να δώσει τα σήματα ότι πρέπει οι ιστορίες αυτές αν επιταχυνθούν», σημείωσε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής.

Photo by Sooc