Ν. Βούτσης: Είχαμε πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο εισβολής στο Κοινοβούλιο 

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, 00:04
-A +A
Ν. Βούτσης: Είχαμε πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο εισβολής στο Κοινοβούλιο 

Για οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή από τάγματα εφόδου με τη συμμετοχή και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μίλησε ο Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Ο κ. Βούτσης είχε σχεδόν προϊδεάσει για κάτι τέτοιο από το μεσημέρι όταν μίλησε στην ολομέλεια. Αργά τα μεσάνυχτα πάντως έκανε λόγο για «πολιορκία» του Κοινοβουλίου από ακροδεξιά στοιχεία. Μάλιστα, τόνισε ότι το σχέδιο ήταν επιθέσεις σε όλες τις εισόδους του κτιρίου με «πολεμοφόδια», μάρμαρα, πέτρες, σίδερα και ρόπαλα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όσα είπε ο Μπαρμπαρούσης ήταν απλώς το «πρόκριμα», με στόχο την πρόκληση βίαιων επεισοδίων στο συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί στο Σύνταγμα. Μάλιστα, κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούσαν ότι τα επεισόδια θα ήταν μεγαλύτερης κλίμακας εάν δεν είχαν προηγηθεί οι ποινικές εξελίξεις στην υπόθεση Μπαρμπαρούση.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι οι πληροφορίες για το σχέδιο αυτό ήταν και ο λόγος για τον οποίο επιδίωκε να ολοκληρωθεί η συζήτηση εντός της ολομέλειας πιο νωρίς, καθώς το προεδρείο και η φρουρά της Βουλής είχαν ήδη πληροφορίες για ένα συντονισμένο σχέδιο εισβολής.

Την ίδια ώρα, κοινοβουλευτικές πηγές εξέφραζαν ανησυχίες για συνέχιση τέτοιου είδους εντάσεων και επεισοδίων τόσο στη χώρα μας όσο και στη FYROM. 

Αλέξανδρος Διαμάντης

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα