Ν. Κορέα: Άνοιξαν και πάλι τα σχολεία της Σεούλ

Ν. Κορέα: Άνοιξαν και πάλι τα σχολεία της Σεούλ
Θερμομέτρηση μαθητών κατά τη διάρκεια προσέλευσης σε σχολείο

Τα σχολεία στη Σεούλ και τις γύρω περιοχές της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας άρχισαν σήμερα και πάλι τα διά ζώσης μαθήματα για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν ένα μήνα, αφού τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα Αυγούστου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους με ένα μοντέλο που συνδυάζει τα διαδικτυακά μαθήματα με τις διά ζώσης παραδόσεις προκειμένου να περιορίζεται ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές θα βρίσκονται στις τάξεις τους κανονικά μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αναφέρει το πρακτορείο.

Η Νότια Κορέα, η πρώτη χώρα όπου επεκτάθηκε η επιδημία covid-19 μετά την Κίνα, κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας στις αρχές του έτους, όμως τα κρούσματα που συνδέονταν με μια εκκλησία και μια πολιτική συγκέντρωση τον Αύγουστο δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες εστίες της ασθένειας στη Σεούλ, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα. Πολλά σχολεία έκλεισαν στις 26 Αυγούστου, αν και οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου συνέχισαν τα μαθήματα δια ζώσης.

Επίσης, οι αρχές της Νότιας Κορέας παρέτειναν χθες Κυριακή τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για μία εβδομάδα, ως τις 27 Σεπτεμβρίου, με περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (κάτω από 50 και κάτω από 100 αντίστοιχα) και προειδοποίησαν ότι θα επιβάλουν πιο αυστηρούς περιορισμούς στις 28 Σεπτεμβρίου ενόψει της τριήμερης γιορτής Τσουσεόκ, όταν παραδοσιακά οι Νοτιοκορεάτες επισκέπτονται συγγενείς τους,

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε ότι χθες Κυριακή εντοπίστηκαν στη χώρα 70 νέα κρούσματα covid-19, ο χαμηλότερος αριθμός από τα μέσα Αυγούστου. Συνολικά στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί 23.045 κρούσματα κορονοϊού, και 385 θάνατοι.