myProperty: Εκτός λειτουργίας από αύριο και για 19 ώρες

myProperty: Εκτός λειτουργίας από αύριο και για 19 ώρες

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει η πλατφόρμα myPROPERTY, από αύριο Δευτέρα του Δεκαπενταύγουστου στις 16:00, έως και την Τρίτη στις 11:00. Μέσω της πλατφόρμας αυτής, διευκολύνεται η διαδικασία μεταβίβασης χρημάτων και ακινήτων ανάμεσα σε γονείς και παιδιά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Σάντρα Γεραγγέλου ανέλυσε τις αλλαγές που θα ισχύσουν για τις γονικές παροχές. «Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι πλέον και οι γονείς θα μπορούν να κάνουν χρήση της διάταξης της αφορολόγητης γονικής παροχής στα παιδιά τους και οι παππούδες προς τα εγγόνια τους» ανέφερε η κ. Γεραγγέλου επισημαίνοντας ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά.

«Για να γίνει αποδεκτή η δωρεά ως αφορολόγητη, θα πρέπει να έχει γίνει μέσω του τραπεζικού συστήματος» όπως διευκρίνισε. Τόνισε παράλληλα ότι πλέον η προσκόμιση του λογαριασμού IBAN θα αρκεί για να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων.

«Με λίγα κλικ (μέσω της πλατφόρμας myproperty) οι συγγενείς της πρώτης κατηγορίας θα μπορούν να δωρίζουν είτε χρήματα, είτε ακίνητα προς τα παιδιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.