Μυτιλήνη: Θύμα ρατσιστικής βίας ένας 45χρονος από το Μπαγκλαντές

Μυτιλήνη: Θύμα ρατσιστικής βίας ένας 45χρονος από το Μπαγκλαντές

Σοβαρή πράξη ρατσιστικής βίας εκδηλώθηκε το Σαββάτο το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης. Εργαζόμενος στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης που συγκεντρώνει τα καροτσάκια των πελατών, καταγωγής Μπαγκλαντές, ζήτησε στο πλαίσιο της δουλειάς του από πελάτη (29χρονο Έλληνα) να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση από ΑΜΕΑ. Τότε ο 29χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο του και επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο καθυβρίζοντας τον και τραυματίζοντας τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τραυματία ο οποίος από περαστικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εισήχθη και νοσηλεύεται ενώ επρόκειτο να χειρουργηθεί για την ανάταξη καταγμάτων.

Όπως έγινε γνωστό η αστυνομία ενημερώθηκε για το γεγονός και την Κυριακή προχώρησε στη σύλληψή του και στην παραπομπή του στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ας σημειωθεί ότι το όλο γεγονός έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος. Ο 29χρονος κρατείται και πρόκειται να απολογηθεί αύριο Τετάρτη στον ανακριτή κατηγορούμενος για πρόκληση βαριών σωματικών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 45χρονος Εαμάν Ουντίν, θύμα της ρατσιστικής σε βάρος του βίας, είναι ένας ιδιαίτερα συμπαθής άνθρωπος που εργάζεται στο χώρο έξω από το μεγάλο σούπερ μάρκετ εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια. Εργατικός συνηθίζει ακόμα να πουλά στους μεγαλύτερους και να χαρίζει σε μικρά παιδιά σημαίες κατά τη διάρκεια των εθνικών επετείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάταγμα στο χέρι του 45χρονου είναι ιδιαίτερα σοβαρό και η αποκατάσταση του θα τον κρατήσει μακριά από τη δουλειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ