Μύκονος: Ζευγάρι θετικό στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι με 500 άτομα

Μύκονος: Ζευγάρι θετικό στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι με 500 άτομα

Άμεση η παρέμβαση της αστυνομίας στο πάρτι την ώρα που από αύριο τίθενται σε ισχύ έκτακτα μέτρα στο νησί λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου Μπορεί η Μύκονος να είναι μια από τις πιο επιδημολογικά φορτισμένες περιοχές και γι' αυτό να χρειάστηκε να τεθούν σε ισχύ από αύριο έκτακτα μέτρα αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι ακόμα δεν λένε να υπακούσουν στους κανόνες για την προστασία του πληθυσμού από τη διασπορά του κορονοϊού.

Χθες το βράδυ, κλιμάκια της αστυνομίας που πραγματοποιούσαν ελέγχους διαπίστωσαν ότι σε βίλα στη Φτελιά διοργανωνόταν πάρτι.

Στο πάρτι αυτό, μάλιστα, συμμετείχαν περί τα 500 άτομα(!), Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του νησιού.

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν άμεσα και σταμάτησαν το πάρτι «μαζεύοντας» τους συμμετέχοντες ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη ο διαχειριστής της βίλας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά τους ελέγχους των αρχών στη βίλα εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών και ανάμεσα στους καλεσμένους που συνελήφθησαν για κατοχή, ήταν και ένα ζευγάρι, το οποίο όπως διαπιστώθηκε διέμενε σε ξενοδοχείο καραντίνας του νησιού, από όπου και είχε καταφέρει να εξέλθει για να πάει στο πάρτι.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο στη Μύκονο ισχύουν τα εξής μέτρα:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.