MRB: H πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ-Προβάδισμα ΝΔ 11,9%, τι απαντούν οι πολίτες για εξαγγελίες, ανασχηματισμό

MRB: H πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ-Προβάδισμα ΝΔ 11,9%, τι απαντούν οι πολίτες για εξαγγελίες, ανασχηματισμό

Διαφορά 11,9% στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η ΝΔ, στη δημοσκόπηση της MRB, την πρώτη μετά τη ΔΕΘ, με το ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να καρπωθεί τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης και να διατηρείται στο 23,7%, δείγμα της αδυναμίας του να πείσει και να εισπράξει την όποια δυσαρέσκεια από τις πολιτικές σε επιμέρους θέματα.



Σύμφωνα με την αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, το ΚΙΝΑΛ 7,7%, το ΚΚΕ 5,8%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3,3%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει τις απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων, από τις εξαγγελίες της ΔΕΘ έως τον ανασχηματισμό, ενώ το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά τη κυβερνητική θητεία και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Χωρίς την αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η ΕΛ.ΛΥΣΗ 3,7% και το ΜέΡΑ25 στο εκλογικό όριο του 3%. 

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν κατορθώνει να γίνει ο αποδέκτης, ο πόλος συγκέντρωσης όσων μπορεί να κρατούν κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση ή και να απομακρύνονται από αυτή, με χαρακτηριστικές τις απαντήσεις για την πανδημία. Ένα 39,9% τάσσεται θετικά απέναντι στη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση για την πανδημία, ενώ το 54% τάσσεται αρνητικά. Στο ερώτημα ωστόσο κατά πόσο θα μπορούσε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διαχειρισθεί καλύτερα την πανδημία, μόνο το 32,9% απαντά θετικά, με το 58,4% να απαντά αρνητικά.


 


Σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, το 30,4% απάντησε ότι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της κοινωνίας ενώ το 58,4% έχει αντίθετη άποψη. 
 


Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, ένας στους τέσσερις (25,1%) δηλώνει ότι κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ το 50% θεωρεί προς τη λάθος.