Μπράβο Στέφανε! Mας έκανες υπερήφανους

Μπράβο Στέφανε! Mας έκανες υπερήφανους

Για πρώτη φορά Έλληνας κατακτά την κορυφή του παγκοσμίου τένις σηκώνοντας στους ώμους του μια χώρα και δείχνοντας ότι η σκληρή προσπάθεια και η προσήλωση σε έναν στόχο μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να κάνει τα πιο μεγάλα όνειρα πραγματικότητα. Ο Στ. Τσιτσιπάς είναι ο νικητής της κορυφαίας διοργάνωσης στο τένις του ATP Finals όπου αναμετρήθηκαν οι οκτώ κορυφαίοι του κόσμου σε αγώνες που ανέδειξαν το μεγαλείο του αθλήματος.

Το νέο αστέρι του τένις έχει γεννηθεί και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Προσηλωμένος στον στόχο που έχει θέσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχει βρεθεί στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης ενός αθλήματος που για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται. Ενός αθλήματος που τα συνδυάζει όλα. Στρατηγική, τεχνική, αντοχή και κυρίως, πάνω από όλα θέληση συνδυασμένη με την ανάλογη ψυχολογία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε στο Λονδίνο συνδυάζοντας τα όλα με αποτέλεσμα ακόμη και ο Βασιλιάς του τένις ο Ροτζερ Φέντερερ να υποκλιθεί στους ημιτελικούς και να αναγνωρίσει την αξία του 21χρονου τενίστα, για τον οποίο αξίζει να σημειωθεί δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνει πως είναι ένας από τους αθλητές που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος.

Εκατομμύρια θεατές, πέραν των Ελλήνων παρακολούθησαν τον τελικό. Έναν τελικό που έσπασε καρδιές με τον αντίπαλό του τον αυστριακό Ντομινίκ Τίμ να αποδεικνύεται ένας σκληρός αντίπαλος, μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Ο αγώνας κρίθηκε στο τρίτο σετ. Ένας αγώνας που καθήλωσε εκατομμύρια κόσμου. Το στάδιο γεμάτο, σηκώθηκε μόνο για να χειροκροτήσει τον νικητή που μόλις χθες νίκησε τον αγαπημένο των οπαδών του αθλήματος τον Ρότζερ Φέντερερ αποσπώντας ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά είναι καταπληκτική τα τελευταία τρία χρόνια, σε ένα από τα πλέον μοναχικά αθλήματα (ούτε ο προπονητής δεν μπορεί να δώσει οδηγίες) αναδεικνύοντας τη σημασία της αριστείας.

Πλέον αποτελεί ίνδαλμα για πολλούς μικρούς αθλητές που συρρέουν στα γήπεδα του τένις για να επιχειρήσουν να τον μιμηθούν, θυμίζοντας παλαιότερες εποχές όταν η Ελλάδα γέμιζε με γήπεδα μπάσκετ μετά την απίστευτη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά.

Η κορυφαία βραδιά του Τσιτσιπά

Ηταν η κορυφαία βραδιά για τον Στέφανο Τσιτσιπά σε μια μεγάλη μάχη, όπως εξελίχθηκε ο τελικός του ATP Finals στο Λονδίνο, κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ. Το αποκορύφωμα μιας σπουδαίας προσπάθειας το τελευταίο δίμηνο.

Ημιτελικά Grand Slam, είσοδος στο Top 10, πρόκριση στο ATP Finals και ένας τίτλο σε Master ήταν οι στόχοι της χρονιάς, με τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες να πλησιάζει το ταβάνι του. Από το τέλος Σεπτεμβρίου ο 21χρονος Καρδιτσιώτης πήρε μέρος σε πέντε τουρνουά, φτάνοντας σε δυο τελικούς σε Λονδίνο και Πεκίνο, δυο ημιτελικούς κι έναν προημιτελικό.

Η αρχή έγινε στο Πεκίνο όπου έφτασε μέχρι τελικό, ακολούθησαν τα ημιτελικά σε Σαγκάη και Βασιλεία, ενώ πριν φτάσει στον τελικό του Λονδίνου είχε σταματήσει στα προημιτελικά του τουρνουά στο Παρίσι.

Μέσα στη χρονιά μετράει ήδη 53 νίκες, δύο τίτλους ενώ στο Λονδίνο διεκδίκησε την 54η και τον τρίτο του τίτλο, τον μεγαλύτερο στην καριέρα του.

Και μόνο το γεγονός ότι απέκλεισε τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ και έγινε ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία μετά τον Ντελ Πότρο το 2019 που θα διεκδίκησε τον τίτλο στο ATP Finals αποδεικνύει ότι βρίσκεται ήδη στην ελίτ του παγκόσμιου τένις. Μόνο 12 τενίστες, είχαν καταφέρει στην πρώτη τους συμμετοχή στο τουρνουά των κορυφαίων να φτάσει στον τελικό. Μεγαθήρια όπως ο Τζον Μάκενρο. Ακόμα και οι Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς δεν είχαν φτάσει ως εκεί στην πρώτη τους συμμετοχή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαιώνει σε κάθε αγώνα που μετέχει ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του παγκόσμιου τένις. Στην ηλικία του έχει καταφέρει όσα άλλοι σπουδαίοι τενίστες κατέκτησαν πολύ αργότερα. Το μέλλον του ανήκει. Κι ακριβώς επειδή είναι τόσο νέος ακόμα ένα είναι το σίγουρο. Ότι θα… βαρεθούμε να τον απολαμβάνουμε σε τελικούς και να τον βλέπουμε να θριαμβεύει ξανά και ξανά.

Δείτε βίντεο: