Μπόρις Τζόνσον: Διαγνώσθηκε αρνητικός στον κορονοϊό μετά την νοσηλεία του

Μπόρις Τζόνσον: Διαγνώσθηκε αρνητικός στον κορονοϊό μετά την νοσηλεία του

Αρνητικός στο νέο κορονοϊό διαγνώσθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά από ειδική εξέταση στην οποία υπεβλήθη λίγο προτού λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Σαίντ Τόμας όπου νοσηλευόταν επί μία εβδομάδα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός επικεντρώνεται πλέον στην ανάρρωσή του στην επίσημη πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς και ότι «δε θα επιστρέψει άμεσα στη δουλειά», ξεκαθαρίζοντας πως ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον δεν πρόκειται να παραλάβει τον κόκκινο χαρτοφύλακα με τα κυβερνητικά έγγραφα αρμοδιότητας του πρωθυπουργού.

«Μόλις χθες βγήκε από το νοσοκομείο και όποιες αποφάσεις λάβει αναφορικά με το πότε θα επιστρέψει στο κυβερνητικό έργο θα είναι μετά από τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βρετανός πρωθυπουργός εντοπίστηκε να βγάζει βόλτα τον σκύλο του Ντίλιν μαζί την έγκυο αρραβωνιαστικιά του Κάρι Σίμοντς στην εξοχική κατοικία του Τσέκερς.

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έλαβε εξιτήριο από νοσοκομείο του Λονδίνου την Κυριακή έπειτα από νοσηλεία επτά ημερών μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, ενώ για τρία 24ωρα χρειάστηκε να νοσηλευθεί και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί υποστήριξη στην αναπνοή του.

Ο Μπόρις Τζόνσον προσβλήθηκε από τον κορονοϊό την 27η Μαρτίου κι αποτέλεσε τον πρώτο ηγέτη παγκοσμίως που χρειάστηκε να νοσηλευθεί για να αντιμετωπιστούν οι επιπλοκές της νόσου.