«Μπλόκο» Twitter σε τουρκική οργάνωση στις ΗΠΑ για απειλές στον επικριτή του Ερντογάν, Ενές Καντέρ 

«Μπλόκο» Twitter σε τουρκική οργάνωση στις ΗΠΑ για απειλές στον επικριτή του Ερντογάν, Ενές Καντέρ 

Ο λογαριασμός του Twitter μιας εκ των μεγαλύτερων οργανώσεων της τουρκικής διασποράς στις ΗΠΑ, ανεστάλη μετά από απειλές στον γνωστό μπασκετμπολίστα του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ Ενες Καντέρ ο οποίος είναι σφοδρός πολέμιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός στο Twitter της Τουρκικής-Αμερικανικής Εθνικής Διευθύνουσας Επιτροπής (TASC) τέθηκε σε αναστολή χθες καθώς φέρεται να συντονίζει μια εκστρατεία  κατά του Καντέρ, ο οποίος κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι είναι οπαδός του εξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλαχ Γκιουλέν.

"Η μηχανή προπαγάνδας του Ερντογάν στις ΗΠΑ @ourtasc και μερικά από τα μέλη τους έχουν τεθεί σε αναστολή από το Twitter επειδή προσπάθησαν να προωθήσουν ψέματα και συκοφαντίες", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Καντέρ Χανκ Φέτις. 

Από την πλευρά της η οργάνωση απάντησε μέσω νέου λογαριασμού στο Twitter αναφέροντας "Ο @eneskanter χρησιμοποιεί την πλατφόρμα @NBA και τους πολιτικούς των ΗΠΑ για προπαγάνδα μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης και είστε εντάξει με αυτό; Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από το μπάσκετ!"

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Καντέρ δημοσίευσε μια εικόνα του Ερντογάν στο Instagram που τον απεικόνιζε σε ένα φανταστικό εξώφυλλο του περιοδικού TIME υπό τον τίτλο «Τρομοκράτης της Χρονιάς». Ο Καντέρ έγραψε "DIKTATOR" δίπλα στην εικόνα στον λογαριασμό του. 

Η TASC περιγράφεται ως μια τουρκοαμερικανική οργάνωση και εκπαιδευτικός οργανισμός που επιδιώκει μόνο να προωθήσει τη φωνή της συγκεκριμένης κοινότητας στις ΗΠΑ. Η ομάδα είναι γνωστό ότι έχει συνδέσεις με το τουρκικό κράτος και ασκεί πίεση υπέρ της κυβέρνησης Ερντογάν στο εσωτερικό των ΗΠΑ.