«Μπλόκο» Τραμπ σε επένδυση 50 δις δολαρίων ομοσπονδιακού επενδυτικού ταμείου στη Κίνα

«Μπλόκο» Τραμπ σε επένδυση 50 δις δολαρίων ομοσπονδιακού επενδυτικού ταμείου στη Κίνα

Παρότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει έτοιμος να μπλοκάρει οποιαδήποτε περαιτέρω εκροή χρημάτων προς το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος πρότεινε τρία μέλη του Ομοσπονδιακού Επενδυτικού Ταμείου Συνταξιοδότησης το οποίο έχει υπό την εποπτεία του ένα καταπίστευμα δισεκατομμύριων δολαριων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Washington Examiner, το Ομοσπονδιακό Ταμείο Thrift Savings προτίθεται να επενδύσει 50 δις δολάρια σε ένα χρηματιστηριακό δείκτη που περιέχει κυρίως κινεζικές επιχειρήσεις.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Hangzhou Hikvision Digital Technology, η οποία έχει μπει στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν οι τρεις υποψήφιοι για το επενδυτικό ταμείο τους οποίους έχει προτείνει ο Τραμπ επικυρωθούν από τη Γερουσία τότε, ο Λευκός Οίκος θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό του.

Την ίδια ώρα, ο  πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την ότι προβληματίζεται πολύ με την Κίνα και δεν έχει αποφασίσει πώς σκοπεύει να χειριστεί τη διεθνή εμπορική σχέση με τη χώρα.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο Fox News, μετά τις χθεσινές συνομιλίες μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών για την πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας.