«Μπλόκο» των ΜΑΤ στους αγρότες με τα τρακτέρ στη Λάρισα

«Μπλόκο» των ΜΑΤ στους αγρότες με τα τρακτέρ στη Λάρισα

Ισχυρές δυνάμεις της ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, προκειμένου να εμποδίσουν αγρότες με τα τρακτέρ τους από το να στήσουν μπλόκα διαμαρτυρίας στην εθνική οδό. Υπολογίζεται ότι συγκεντρώνονται πάνω από 100 αγροτικά οχήματα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι αγρότες διαπραγματεύονται με την αστυνομία προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν.

Τα αιτήματα των αγροτών

 


Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, αντιπλημμυρικά έργα, μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου, μείωση των τιμών των αγροεφοδίων και καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΑΓΑ στο 100% για τις καταστροφές.

Μέτρα ύψους 170 εκατ. ευρώ 

 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, εξήγγειλε επτά νέα μέτρα στήριξης των αγροτών, ύψους 170 εκατ. ευρώ, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

«Αυτή η κυβέρνηση, και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποδείξει ότι θεωρεί τον πρωτογενή τομέα ραχοκοκαλιά ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας» δήλωσε ο Σπ. Λιβανός, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Τη δύσκολη αυτή ώρα των πολλαπλών μεγάλων εισαγόμενων κρίσεων, στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς με πράξεις, όχι με λόγια. Η κυβέρνηση, το 2021, παρά το σφικτό δημοσιονομικό πλαίσιο, στήριξε τους αγρότες μας με 1 δισ. ευρώ».