Μπλίνκεν για Μεσανατολικό: Η «λύση των δύο κρατών» παραμένει η μόνη επιλογή

Μπλίνκεν για Μεσανατολικό: Η «λύση των δύο κρατών» παραμένει η μόνη επιλογή

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν επανέλαβε σήμερα το βράδυ, στο τέλος της επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη λύση "των δύο κρατών", ένα ισραηλινό και ένα παλαιστινιακό, και κάλεσε τις δύο πλευρές να δημιουργήσουν ένα "καλύτερο περιβάλλον" προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

"Στο τέλος, είναι δυνατόν να επαναληφθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας λύσης δύο κρατών, την οποία εξακολουθούμε να βλέπουμε ως τον μοναδικό τρόπο για να διασφαλιστεί το μέλλον του Ισραήλ ως εβραϊκού και δημοκρατικού κράτους και φυσικά να δώσουμε στους Παλαιστίνιους το κράτος το οποίο δικαιούνται", δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

Το ταξίδι του Μπλίνκεν στοχεύει στην εδραίωση μιας εύθραυστης εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή μεταξύ του εβραϊκού κράτους και του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από 11 ημέρες πολέμου.

Μετά τον σταθμό της περιοδείας του στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, ο Μπλίνκεν αναμένεται να μεταβεί από την Τετάρτη, στην Αίγυπτο και την Ιορδανία.