Μπλακ άουτ «παρέλυσε» την Ύδρα - Χωρίς ρεύμα από το πρωί

Μπλακ άουτ «παρέλυσε» την Ύδρα - Χωρίς ρεύμα από το πρωί

Σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση αντιμετωπίζει από τα ξημερώματα του Σαββάτου το νησί της Ύδρας, καθώς εκτεταμένο «μπλακ άουτ» έχει προκληθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με την «Φωνή της Ύδρας» το μπλακ άουτ σημειώθηκε στις 3 το πρωί στο νησί και μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν αποκατασταθεί τα προβλήματα, ενώ το πρόβλημα - που εντοπίζεται σχεδόν σε όλο το νησί- φέρεται να οφείλεται σε βλάβη που έχει σημειωθεί στην περιοχή Θερμησίων Αργολίδας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βλάβη οφείλεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στο δίκτυο διανομής και όχι στη διασύνδεση του νησιού. Ήδη τεχνικοί εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται οχήματα πάνω στο νησί.

Στο μεταξύ, η ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή της το απόγευμα διευκρίνισε ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας. 

Ταυτόχρονα, αναφέρει, έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.