ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

Μπιλ Γκέιτς: Οι δυο επόμενες εστίες ανησυχίας για τον πλανήτη μετά τον κορονοϊό

Μπιλ Γκέιτς: Οι δυο επόμενες εστίες ανησυχίας για τον πλανήτη μετά τον κορονοϊό

Ο φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς έχοντας πριν μερικά χρόνια προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μιας θανατηφόρας ασθένειας όπως ο κορονοϊός, εκτιμά ότι υπάρχουν δύο εστίες ανησυχίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Μιλώντας στο κανάλι του YouTube "Veritasium", ο Γκέιτς είπε αρχικά ότι δεν αισθάνεται «άνετα» για την πρόβλεψη της πανδημίας και τόνισε σχετικά με την κρίση του COVID-19: «Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πιο τρομακτικές, επειδή εξακολουθείτε να περπατάτε, να μπαίνετε σε αεροπλάνο, λεωφορείο, όταν είστε μολυσματικοί».

Όταν κλήθηκε να προβλέψει ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες εστίες ανησυχίας, ο Γκέιτς απάντησε: «Η  κλιματική αλλαγή και η βίο τρομοκρατία».

«Αν κάποιος θέλει να προκαλέσει εσκεμμένα ζημιά δημιουργεί έναν ιό. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια πανδημία που δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο, όπως η σημερινή», ανέλυσε ο ιδρυτής του Bill& Melinda Gates Foundation ο οποίος δεν παρέλειψε να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου και για την κλιματική αλλαγή. 

Ludovic Marin/Pool Photo via AP