Μπιλ Γκέιτς: Έπαινοι για Μέρκελ- Κριτική σε Τραμπ

Μπιλ Γκέιτς: Έπαινοι για Μέρκελ- Κριτική σε Τραμπ

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς επαίνεσε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την στάση της στην κρίση του κορονοϊού, επικρίνοντας παράλληλα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Γκέιτς περιέγραψε την Μέρκελ ως «ηγετική φυσιογνωμία» και «ξεκάθαρη φωνή», ασκώντας παράλληλα κριτική στην πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Στις ΗΠΑ τα τεστ του κορονοϊού δεν έχουν την απαραίτητη προτεραιότητα», δηλώνει ο Γκέιτς στη FAZ και προσθέτει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν δίνει σαφείς οδηγίες σε ό,τι αφορά την χαλάρωση των περιορισμών.

Επιπρόσθετα τονίζει ότι οι ΗΠΑ συμμετέχουν πλέον λιγότερο από ό,τι κατά το παρελθόν στην ανάπτυξη παγκόσμιων λύσεων για καταστάσεις υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς έβαλε και κατά της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

«Είναι τόσο επικίνδυνη όσο ακούγεται», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Γκέιτς, σημειώνοντας ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου έρχεται σε μια περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Ο Γκέιτς δήλωσε στην εφημερίδα ότι το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, τα κεφάλαια του οποίου υπερβαίνουν τα 40 δισ. δολάρια, θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στην πανδημία που έχει σκοτώσει πάνω από 200.000 συνανθρώπους μας και ταλανίζει τις οικονομίες σε όλο τον πλανήτη.

«Τα επίπεδα δραστηριότητας των οικονομιών μας θα είναι εξαιρετικά μειωμένα για χρόνια», ανέφερε ο Γκέιτς. Προσθέτοντας ότι η πανδημία θα μπορούσε να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία «δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια».