Μπιλ Γκέιτς: Δεν βγάζω τη μάσκα μέχρι να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης

Μπιλ Γκέιτς: Δεν βγάζω τη μάσκα μέχρι να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης

Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς ο οποίος ελαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου Covid πριν από μια εβδομάδα, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Clubhouse ότι εξακολουθεί να φοράει μάσκα.

«Θέλω να δώσω το καλό παράδειγμα», δήλωσε ο Γκέιτς στον Άντριου Ρος Σόρκιν στο Clubhouse. «Ακόμη και αν κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο, υπάρχουν πιθανότητες να μεταδώσει τον ιό».

Τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων αναφέρουν ότι ακόμη και άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Παρότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται από τη Moderna και τις Pfizer-BioNTech έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτων από τον κορονοϊό, δεν έχει αποδειχθεί κατά πόσον εμποδίζουν τη μετάδοση.

«Δεν πρόκειται να σταματήσω να φοράω μάσκες ή να είμαι προσεκτικός, ειδικά γύρω από ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Γκέιτς στον Σόρκιν, ο οποίος είναι επίσης συμπαρουσιαστής του CNBC "Squawk Box".

«Μόνο στα τέλη της άνοιξης ή του καλοκαιριού θα φτάσουμε σε αριθμούς όπου θα μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή στη συμπεριφορά μας αναφορικά με τα μέτρα», δήλωσε ο Γκέιτς.

Ο επιχειρηματίας είπε ότι σκοπεύει να φοράει μάσκα ακόμα και το φθινόπωρο έως ότου μειωθούν σημαντικά τα ποσοστά των μολύνσεων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συμπολίτες του θα χρειαστεί να φορούν μάσκες μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή του κορονοϊου.

Μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου CNN, ο Φάουτσι είπε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά καθώς θα μπαίνουμε στο φθινόπωρο, ωστόσο δεν αναμένει να έχουμε μια επιστροφή στην προ κορονοϊου κατάσταση. «Αν με ρωτάτε για το αν θα υπάρξει κανονικότητα όπως τον Νοέμβριο του 2019, τότε είναι δύσκολο να σας πω ναι. Αν όμως μιλάμε για σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβριο, τότε θα τα πράγματα θα είναι πολύ πολύ καλύτερα».