7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Μπεκατώρου: Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήμουν 16

Μπεκατώρου: Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήμουν 16
Eurokinissi

Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου με δράστη έναν άλλο Ολυμπιονίκη. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» το περιστατικό είχε σημειωθεί όταν ήταν 16 ετών, πολύ πριν από τον βιασμό τους για τον οποίο μίλησε δημόσια και έτσι ξεκίνησε η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για το ελληνικό #MeToo.

«Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα», ανέφερε στη συνέντευξή της η Σ. Μπεκατώρου.

«Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω «τι κάνεις;». Μου απάντησε «έλα τώρα, δεν θέλεις;». Του απάντησα «όχι» και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Η Σ. Μπεκατώρου εξομολογήθηκε ότι περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της, ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» επισήμανε η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας.

«Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο» κατέληξε η Σ. Μπεκατώρου.